Diensten

Onze diensten hebben een oplossingsgerichte focus en worden gekenmerkt door deskundigheid, toewijding en plezier voor ouder en kind. In onze aanpak richten we ons vooral op wat wél werkt en niet zozeer op wat er mis gaat. Wij gaan op zoek naar de behoeften achter het gedrag en werken doelgericht, waarbij het vertrouwen in de vermogens van ouder en kind het uitgangspunt vormt.
 
De Kindercoaches zijn er voor:
  • Kinderen, jongeren en hun ouders van 0-80 jaar
  • Scholen, kinderdagverblijven en andere organisaties wiens aandachtsgebied kinderen is
We bieden de volgende diensten aan:

Kindercoaching
De Kindercoaches begeleiden kinderen bij het versterken van zichzelf. Ze helpen het kind om bij zijn eigen kracht en kern te komen en te blijven. Zie ook ‘Kindercoaching in de praktijk’.  

Oudercoaching
De Kindercoaches begeleiden ook de ouders bij het versterken van zichzelf. Ze helpen de ouder om bij zijn eigen kracht en kern te komen en te blijven. Dit houdt ook in dat ouders waar nodig ondersteund worden bij het zo goed mogelijk vervullen van hun ouderrol waardoor kinderen gewoon kind kunnen zijn. 

Advies
De Kindercoaches geven zowel aan ouders als aan scholen en andere organisaties wiens aandachtsgebied kinderen is, advies op het gebied van opvoeding, communicatie, gezinsdynamiek en professionele begeleiding van kinderen. In voorkomende gevallen kan observatie - thuis of op school - deel uitmaken van een adviestraject.

Workshops
Op regelmatige basis organiseren de Kindercoaches workshops, voor professionals die met kinderen werken, over zaken als opvoeding, communicatie, gezinsdynamiek en Familieopstellingen. Naast workshops op basis van open inschrijving, worden ook zogenaamde in-company workshops en trainingen op aanvraag georganiseerd. Kijk op de pagina ‘Nieuws & Agenda’ voor de meest actuele workshops. 
© De kindercoaches. De algemene voorwaarden, privacy verklaring en informatie over klachtenafhandeling kunt u hier downloaden.