'DE MASKERMAKER'

Vragen rondom de ordening van kinderen in het licht van de maskers - Wibe Veenbaas

Aanmelden Workshop ‘de Maskermaker’ 12 en 13 juni 2017
 
Email*
Voornaam*
Tussenvoegsels
Achternaam*
Straat en huisnr*
Postcode*
Woonplaats*
Organisatie*
Functie
Indien aangesloten, naam van Beroepsvereniging
Hoe gehoord over dit seminar?
Telefoon*
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden*
 

De kosten voor deze workshop bedragen 340 euro. 
Dit is inclusief koffie/thee en een uitgebreide lunch.
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld.
 
dit veld niet invullen s.v.p.
Delf mijn gezicht op,
Maak mij mooi.
Wie wordt ontmaskerd,
wordt gevonden
en zal zichzelf opnieuw verstaan.
En leven bloot en onomwonden,
Aan niets of niemand meer ten prooi.
Delf mijn gezicht op    
maak mij mooi.
Huub Oosterhuis

Mensenkinderen maken maskers. Dat moeten wij mensen zo doen, ons masker is het voertuig waarmee we de wereld in trekken, waarmee we grenzen verkennen, waarmee we kunnen gaan onderscheiden tussen ‘een binnen en een buiten’. In dit tweedaagse seminar leer je hoe mensen hun maskers maken en hoe verschillende maskerstructuren een eigenheid hebben in het bewonen van het lichaam en in hun energiehuishouding. Je leert wat hun kwaliteiten en vaardigheden en taken in het leven zijn. Welke specifieke levensthema's spelen rondom de verschillende maskers en hoe de liefdeskwetsuren door het masker bedekt worden. Ouders hebben hun eigen maskers, kinderen hebben hun maskers en deze staan in een onderlinge wisselwerking tot elkaar. Ieder masker vraagt een eigen invalshoek in de coaching en begeleiding rondom heelheid en effectiviteit. Om met de maskers te kunnen werken moet de begeleider zichzelf kunnen diagnosticeren om zichzelf te kunnen zien.

Wat
In deze workshop wordt de beweging van de incarnatie als rode draad gevolgd in hoe de verschillende maskerstructuren zich ontwikkelen. Je krijgt inzicht in de vorm, de essentie en de beweging van de maskers, hun belangrijke kenmerken en dynamieken, hun eigenheid en leertaken. Aan de hand van opdrachten leer je je eigen belangrijkste maskerstructuur te verkennen, die je voorop zet in de ontmoeting. Gedurende het seminar wordt ingegaan op vragen die leven rondom de inordening van het kind in het licht van de maskers. Je leert te zien hoe de verschillende maskers in de ontmoeting bewegen en hoe het volgen van de ordening daarin dient. 

Onderwerpen die aan de orde komen: 
- het lichaam als spiegel: maskerstructuur diagnose en actie
- het lichaam als poort van de ziel: de manier waarop het lichaam bewoond wordt
- ontwikkelingspsychologie, liefdeskwetsuur en polariteit
- systemische dynamieken en loyaliteit aan het systeem van herkomst
- het herkennen van je eigen belangrijkste maskerstructuur en de leertaak die daarbij hoort
- thema's als de vroegkinderlijke ontwikkeling komen op bijzondere wijze aan bod.

Door wie
De workshop wordt gegeven door Wibe Veenbaas, oprichter van Phoenix Opleidingen te Utrecht.  Wibe is ervaren opleider, supervisor en therapeut. Het gedachtengoed rondom de maskers werd bij Phoenix ontwikkeld en geïnspireerd door breed scala van stromingen, ervaringen en  inzichten samen te brengen. Binnen Phoenix is De Maskermaker een vervolgopleiding voor professionals die zich binnen hun vakgebied als trainer, therapeut of begeleider verder willen ontwikkelen en bekwamen in het toepassen van diagnostiek en het plaatsen van lichaamsgerichte en systemische interventies. Wibe schreef samen met co-auteurs naast andere boeken, het boek ‘De Maskermaker’. 


Voor wie
Deze workshop wordt gegeven ter bevordering van deskundigheid in het werken met de maskerstructuren van kinderen en gezinnen. De workshop is bedoeld voor iedereen die met kinderen en jongeren werkt, te denken valt aan: onderwijzers, pedagogen, kinderpsychiaters, psychologen, leerlingbegeleiders en remedial teachers.

Locatie
Zalencentrum de Brug
Dunantlaan 1
2811 CA Reeuwijk
0182-392882

Data en praktische informatie
Deze tweedaagse workshop wordt gehouden op: maandag en dinsdag 12 en 13 juni 2017. Vanaf 9.00 uur bent u welkom. We starten om 09.30 uur en sluiten om 17.00 uur af. De workshop is inclusief koffie/thee en een uitgebreide lunch. Deze workshop wordt geaccrediteerd door de ABvC met 13 PE-punten en door de SKB met 56 StudieUren (oa erkend door NFG en VvvK). Accreditatie bij het SKJ is aangevraagd. 

Inschrijven en aanvullende informatie
Deze workshop wordt georganiseerd door de Kindercoaches en de kosten bedragen 340 euro. U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier onder het kopje ‘Nieuws’ op de website: www.dekindercoaches.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Toekie van Apeldoorn via e-mail adres info@dekindercoaches.nl of telefoonnummer 06-26378516.

Annulering
Tot 4 weken voor het begin van de workshop kunt u uw aanmelding ongedaan maken. Wij berekenen dan 25 euro administratiekosten. Bij annulering 2 tot 4 weken voor aanvang brengen wij de helft van het totaalbedrag van de workshop in rekening. Bij annulering binnen 2 weken voor aanvang bent u 100% van het totaalbedrag verschuldigd. Het is mogelijk om, in overleg, de inschrijving over te dragen. Annulering kan uitsluitend schriftelijk plaatsvinden. Zie ook de Algemene Voorwaarden. 
© De kindercoaches. De algemene voorwaarden, privacy verklaring en informatie over klachtenafhandeling kunt u hier downloaden.