OPSTELLINGSSEMINAR 'KIND IN BALANS' DOOR INGRID DYKSTRA

Gedrag van kinderen bezien vanuit systemisch perspectief


Aanmelden Opstellingsseminar 'Kind in Balans' op 19 en 20 mei 2017
 
Voornaam*
Tussenvoegsels
Achternaam*
Postcode*
Straat en huisnr*
Woonplaats*
Telefoon*
E-mail*
Organisatie
Functie
Indien aangesloten, naam van Beroepsvereniging
Hoe gehoord over dit seminar?
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden*
Opmerkingen
 

De kosten voor dit seminar bedragen 340 euro. 
Dit is inclusief koffie/thee en een uitgebreide lunch.
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld.
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Er zijn legio redenen waarom kinderen niet goed in hun vel kunnen zitten. Voor opvallend gedrag of stoornissen is de oorzaak soms direct aanwijsbaar. In andere gevallen is de reden onduidelijk. In beide gevallen kan systemisch werk uitkomst bieden. Systemisch werk is een krachtige methodiek ontwikkeld door de Duitse psychotherapeut Bert Hellinger. Personen worden hierbij niet als op zichzelf staand ervaren, maar als onderdeel uitmakend van een systeem. De ervaring leert dat systemisch werk - en een toepassing ervan genaamd "familieopstellingen" - een uitermate vruchtbare bijdrage leveren aan het zichtbaar maken van de dynamiek binnen een gezin. Met als resultaat dat een ieder weer volop kan leven en er rust ervaren wordt.

Wat
Een tweedaags seminar dat, aan de hand van opstellingen, inzichtelijk maakt hoe een systemische kijk op kinderproblematiek zowel het kind als het gezin meer in balans brengt. Naast de deelnemers komen er tijdens het seminar ook gezinnen die een beweging in hun systeem willen maken. In aanwezigheid van het gezin wordt een opstelling gedaan. Het kind staat hierbij centraal. Ook is er ruimte voor supervisieopstellingen of opstellingen rondom persoonlijke casuïstiek aangaande het thema kind, gezin en/of jongere. Het seminar is een relevante aanvulling op bestaande methodieken.

Door wie
Het seminar wordt gegeven door Ingrid Dykstra. Ingrid is een zeer ervaren en gerenommeerd systemisch gezins- en kindertherapeut en pionier op het gebied van systemisch werken met kinderen. Ze is internationaal bekend in Duitsland, Spanje, Rusland, België en Nederland en is auteur van de boeken: ‘Kind en familielot’ en ‘Familieopstellingen met kinderen en jongeren’‘. In Hamburg heeft Ingrid een praktijk waar zij ouders en kinderen in hun individuele en sociale ontwikkeling ondersteunt. Ook biedt zij hulp en steun aan professionals. Met liefde voor alle betrokkenen, een diepgaande kennis en een rijke schat aan ervaring, lukt het Ingrid om het kind en ouders op een weg te helpen naar balans en liefde. De voertaal van het seminar is Nederlands. Voor meer informatie: www.ingrid-dykstra.de

Voor wie                 
Dit seminar wordt gegeven ter bevordering van deskundigheid in het systemisch werken met kinderen en gezinnen. Het seminar is bedoeld voor iedereen die met kinderen en jongeren werkt. Te denken valt aan kindertherapeuten, kindercoaches, leerkrachten, intern begeleiders, (school)maatschappelijk werkers, remedial teachers, (ortho)pedagogen en (GZ-)psychologen.

Locatie
Zalencentrum de Brug
Dunantlaan 1
2811 CA Reeuwijk
0182-392882

Data en praktische informatie
Het tweedaagse seminar wordt gehouden op: vrijdag en zaterdag 19 en 20 mei 2017. Vanaf 9.30 uur bent u welkom. We starten om 10.00 uur en sluiten rond 17.00 uur af. Het seminar is inclusief koffie/thee en een uitgebreide lunch. Dit seminar wordt door de ABvC geaccrediteerd met 12 PE-punten, door de SKB met 57 StudieUren (oa erkend door NFG en VvvK) en door het SKJ met 48.60 Punten. 


Inschrijven en aanvullende informatie

Dit seminar wordt georganiseerd door de Kindercoaches en de kosten bedragen 340 euro. U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier onder het kopje ‘Nieuws’ op de website: www.dekindercoaches.nlVoor meer informatie kunt u contact opnemen met Toekie van Apeldoorn via e-mail adres info@dekindercoaches.nl of telefoonnummer 06-26378516.

Annulering
Tot 4 weken voor het begin van het seminar kun je je aanmelding ongedaan maken. Wij berekenen dan €25 euro administratiekosten. Bij annulering 2 tot 4 weken voor aanvang brengen wij de helft van het totaalbedrag van het seminar in rekening. Bij annulering binnen 2 weken voor aanvang ben je 100% van het totaalbedrag verschuldigd. Het is mogelijk om, in overleg, de inschrijving over te dragen. Annulering kan uitsluitend schriftelijk plaatsvinden. Zie ook de Algemene Voorwaarden. 


© De kindercoaches. De algemene voorwaarden, privacy verklaring en informatie over klachtenafhandeling kunt u hier downloaden.